WagenbergKwistZeker 2020

Vers van de pers

Persbericht | 04-11-2020

’Wat een game!’ ’Jeetje wat een getob, maar wat zit het goed in elkaar!’ ’Geeneens tijd om een biertje te drinken!’ Dit waren slechts enkele reacties van de deelnemende teams aan de generale repetitie van WagenbergKwistZeker. Vrijdag 30 oktober sloeg Wagenberg aan het online quizzen. Dat zorgde voor chaos, hilariteit en stress bij teams en organisatie! Een terugblik.

De geplande dorspquiz Wagenbergkwistzeker ter gelegenheid van het 55-jarig bestaan van CS De Erpelrooiers kon op 30 oktober niet doorgaan vanwege het coronavirus. Na het verwerken van die teleurstelling zette de werkgroep de knop om en bedacht een alternatief; een online quiz. Alle teamleden speelden coronaproof vanuit hun eigen huis, en hadden contact met elkaar via vergadertools en telefoon.

Op social media kwamen ’s middags al de eerste foto’s online van de enthousiaste teams, de voorpret spatte er vanaf!

Om exact 19.30 uur kwamen de vragen op de website van Wagenbergkwistzeker. Een minuut later was het systeem overbelast en vloog de website eruit. Dat zorgde wel even voor stress bij de organisatie, maar die had een plan B al klaar liggen en het euvel was snel verholpen. Elf vragen in elf categorieën moesten de teams oplossen in anderhalf uur tijd. Een pittige opgave volgens Team De Wagenmenners. ”We zijn bekaf, dat was hard werken, maar superleuk. We hadden wel een beetje tijd tekort. Fantastisch mooi initiatief in deze bizarre coronatijden. Goed ook voor de teambuilding!” Dit team vond zichzelf goed voorbereid maar dat was bij andere teams wel anders. Team Motters & Dotters: “Pffff, zenuwslopend dit! We hadden helemaal niet nagedacht over verdeling van de vragen of hulplijnen!”

Nadat de punten geteld waren bleken teams De Simpele Zielen en USVKEGE (Un Spulleke van kliekskus en gekleurde erpels, maar deze naam past in geen enkel Excel-bestand) exact evenveel punten te hebben gehaald en daarmee een gedeelde eerste plaats in deze generale repetitie.

Er is nog lang nagepraat over deze eerste quizavond. Wagenberg heeft zin in méér! De organisatie hoopt dat dat snel kan. In elk geval heeft Wagenberg een leuke, online avond gehad!

Persbericht | 07-10-2020

Hallo deelnemers! 

De oorspronkelijke quiz-avond kan helaas niet doorgaan, maar wij hebben voor 30 oktober een  super-leuk alternatief voor jullie bedacht! Waarschijnlijk hebben jullie toch geen feestjes en Netflix  kijken kan altijd nog. 

Vrijdag 30 oktober kunnen jullie testen of jullie team al klaar is voor het echte werk. Hebben jullie  alle benodigde brains en skills in huis? Wat zijn eigenlijk de kwaliteiten van jullie teamleden? Kunnen  ze ook wat ze zeggen dat ze kunnen? Wie heeft er ongekende talenten?  

Op vrijdag 30 oktober komen jullie er achter wat jullie als team waard zijn!  

We quizzen van 19.30 uur tot klokslag 21.00 uur, iedereen vanuit zijn eigen huis, lekker corona proof. 

Deelname is uiteraard niet verplicht, maar er zijn wél bonuspunten te verdienen. Bovendien wil je dit  niet missen, daar zijn wij van overtuigd.  

Een speciaal woordje voor de captains: 

Captain, bereid je goed voor. Zorg dat je teamleden deze avond vrij zijn en meedoen

Aan jou de zware taak om het team te sturen, te motiveren en te controleren. Zijn de  communicatiemiddelen in orde en kun je de tijd in de gaten houden? Werkt het team goed samen? 

Wij adviseren je om de komende weken het team in optimale vorm te krijgen. Enkele tips: het is  handig als het team op de hoogte is van het laatste nieuws, de nationale en internationale politiek  maar ook wat er lokaal speelt. Volg goed de media en social media de komende weken. Kijk alle  tekenfilmseries, sport en nederlandse entertainmentprogramma’s. Zorg dat jullie er klaar voor zijn. Je kunt nooit klaar genoeg zijn. 

De teamleden dienen fit te zijn, zo niet afgetraind, en stressbestendig. Een yoga-lesje vooraf kan  geen kwaad. Uitgeslapen, scherp en alert, belangrijk. Creatief en rap van tong.  

Captain, de laatste instructies ontvang je enkele dagen vóór aanvang. Houd je mail en telefoon in de  gaten. 

Succes!

Persbericht | September 2020

Wij hebben moeten besluiten om Wagenbergkwistzeker uit te stellen.

Wij en jullie, moeten ons in zoveel bochten gaan wringen om alle teams
corona-proof mee te laten spelen, dat we daarmee ons doel voorbij
schieten. Het doel was namelijk er een echt dorpsgebeuren van te maken
op locatie en alle deelnemers een gezellige avond te bezorgen.

De gezelligheid gaat er aardig van af als je je team in 3 of meer
locaties moet opsplitsen. En dat opsplitsen kunnen we niet omheen, want
we mogen nog maar 3 personen in huis halen.

Daarnaast willen we ook onze verantwoordelijkheid nemen; in tijden waar
alle sociale contacten zoveel mogelijk vermeden moeten worden is het
niet verstandig mensen toch bij elkaar te willen brengen.

Met pijn in ons hart stellen we de quiz-avond daarom uit tot nader
order.

Van uitstel komt geen afstel. Zo gauw de wereld weer een beetje normaal
wordt, gaan we toch quizzen!

Er is ook goed nieuws:

We laten de maand opdrachten doorlopen deze winter.

We hebben nog superveel leuke ideeen!

En….aangezien jullie die quiz-avond 30 oktober en de prijsuitreiking
14 november toch al vrij hadden gehouden, hebben we die dagen nog een
leuke verrassing voor jullie in petto.

Daarover later meer.

We hopen op jullie begrip en kijken uit naar de dag dat heel Wagenberg
quizt, hopelijk komt die dag heel snel!

Persbericht 't Carillon