WagenbergKwistZeker 2024

Veel gestelde vragen

Gaan alle vragen over Wagenberg ?

Nee, absoluut niet. De dorpsquiz WagenbergKwistZeker bestaat uit verschillende categorieën. Eén hiervan gaat puur over Wagenberg en de andere categorieën over allerlei onderwerpen. Veel vragen kun je oplossen vanuit de thuislokatie en voor sommige vragen moet je ook Wagenberg in. Zie ook de voorbeeldvragen hier op de website.

Wie kan er mee doen ?

Het antwoord hierop is heel simpel. IEDEREEN van 8 jaar en ouder. En eigenlijk nog jonger ook. Ieder team moet minimaal 1 persoon van 18 jaar of ouder hebben (de teamcaptain), maar het handigste is om nog minimaal 3 extra volwassenen in het team te hebben. Waarom vertellen we lekker niet.

Dus:

IEDEREEN uit Wagenberg, maar zeker ook mensen van buiten het dorp. Doe bijvoorbeeld mee met je buurtvereniging, vrienden, familie, collega’s of sportteam. Of vraag eens aan mensen uit je omgeving die je nog niet zo goed kent om mee te doen.

en IEDEREEN die kan puzzelen

en IEDEREEN die juist creatief is

en IEDEREEN die van gezelligheid houdt

en IEDEREEN die een beetje handig is met internet

en IEDEREEN die het (lokale, nationale en internationale) nieuws bijhoudt

en IEDEREEN die regelmatig TV kijkt.

Kortom, wij kennen niemand die niet mee zou kunnen doen.

Tot wanneer kan ik inschrijven ?

Tot 31-08-2024  18:00 uur. Maar liever hebben we dat iedereen zo snel mogelijk inschrijft. Dit zodat we als organisatie weten waar we rekening mee kunnen houden. 

Is een dorpsquiz hetzelfde als een pubquiz ?

Een dorpsquiz is niet hetzelfde als een pubquiz. Verschillen zijn bijvoorbeeld dat een pubquiz op één locatie wordt gespeeld terwijl een dorpsquiz op allerlei locaties in één dorp wordt gespeeld. Een ander belangrijk verschil is dat er naast allerlei vragen ook verschillende (creatieve) opdrachten zijn. En misschien nog wel het belangrijkste verschil is dat alle hulpmiddelen zijn toegestaan.

Heb je nog tips voor WagenbergKwistZeker ?

WagenbergKwistZeker bestaat voor een gedeelte uit vragen die over Wagenberg gaan of die in Wagenberg uitgevoerd moeten gaan worden. Het is daarom raadzaam om enkele Wagenbergse teamleden in je team te hebben die iets weten van Wagenberg en het Carnaval in Erpelrooiersland . Overigens zitten er ook heel veel vragen in die niet specifiek over Wagenberg gaan. vragen. Een diverse samenstelling van het team qua leeftijd en interesses is dus een pré en vergroot de winkansen.

WagenbergKwistZeker is het beste te maken op één centraal punt van waaruit er gewerkt wordt en waar de antwoorden binnen zullen komen. Dit kan een huiskamer zijn, een café, een kantine, een caravan enzovoorts. Zorg dat je op de avond zelf de beschikking hebt over minimaal één fiets, één of meerdere werkende computers, tablets of mobiele telefoons met internetverbinding, een printer, een digitale camera en een telefoon waarop je te bereiken bent en waarmee getelefoneerd kan worden. Zonder deze middelen is deelname aan de dorpsquiz vrijwel onmogelijk.

Hoe ziet het ideale team er uit?

Moeilijk te zeggen, maar zoals hierboven al vermeld heb je de meeste kans op de winst als je beschikt over:

Ongeveer 10 teamleden (je moet heel veel vragen beantwoorden in 4,5 uur, dat is veel werk).
Een paar mensen die goed kunnen Googlen. Ook al gaan wij ons best doen om vragen niet makkelijk “vindbaar” te maken.
Voldoende laptops (met MS Excel).
Goede Wifi.
Iemand die veel van muziek weet.
Iemand die veel van eten & drinken weet.
Iemand die veel over media & entertainment weet.
Iemand die veel over actualiteiten weet.
Iemand die de lokale kranten goed bijhoudt, van nu tot aan de DorpsKwis.
Iemand die veel over Wagenberg en het carnaval op Wagenberg weet, van vroeger en nu.
Een hele goede captain die het werk kan verdelen.
Een goed werkende digitale camera of telefoon.
Iemand die weet hoe hij foto’s / videos van die camera/telefoon op een USB stick zet.
Iemand die weet hoe MS Excel werkt.
Iemand die handig is met knutselen en plakken.
Een kist met allerlei verkleedspullen (carnaval?)
Veel hulplijnen naar familie/bekenden (contacten met notarissen, biologen, artsen, natuurkundigen, leraren, historici, etc. etc.)